JavaScript Trükkök

(Vissza a PROG.HU Tesztek-re.)

  Link Szinezés   Auto Scroller   Stílus Váltás   Kosár   5.Hor-Menü   6.Hor-Menü   7.Hor-Menü   8.Hor-Menü  
|---- Ez a TESZT-oldal több PROG.HU-n felvetett kérdés megoldásának bemutatója:    Hor-menü:    Title scroll ->  Link színcsere ->  Autoscroll oda vissza egy kép nélküli,  HTML/CSS szamárfüles DIV-ben ->  Stílus váltás. ->  Kosár.....   Ver-menü:    Crawler Scroller. ->  Egyedi input----|*~*~*

A "JS Trükkök" első példája a "duál-menü link szinezése" és tartalom kezelés.


A "Javascript Trükköket" bemutató oldal alapja egy kettős menürendszer által vezérelt oldalszerkezet, melynek ötletét "zsili" prog.hu-s fórumozó problémás oldalának szerkezeti/működési elve adta. Az általa felvetett probléma megoldásának kapcsán merült fel bennem egy olyan TESZT-oldal elkészítésének ötlete, amely különböző Javascript-el kapcsolatos problémák megoldását foglalja csokorba.

Az oldal-szerkezet önálló vízszintes és függőleges menüjében bármelyik menüpont van kiválasztva, mindig látszik melyik az aktív(a választott stílustól függő színnel), mivel új választásánál az előző megjelenítése vissza lesz állítva alaphelyzetre. Ezzel a vezérléssel volt kapcsolatos zsili kérdése is.

A választott menüpontnak megfelelő tartalom mindig ugyan abban a "tartalmi doboz"-ban jelenik meg az oldal újratöltődése nélkül, mely szintén JS-el van megoldva.

Nem önálló menüpontként szereplő TESZT

A böngésző fejlécén látható egy "TITLE-SCROLLER", melynek működése egyszerű és működése a forráskódból megérthető, felhasználható saját oldalon.

Az oldalon beépített, bemutatott megoldások forráskódja teljes egészben megtekinthető és letölthető, mivel egyetlen PHP-s kódrészlet sincs benne.