Képre írás és képre kép beszúrás(ppdsgame)

Vissza a TESZTEK-re


Egy JPG/GIF/PNG-fájlra mint háttérképre, azaz szorzóval beállított méretére, adott koordinátákra kerül elhelyezésre másik kép és szöveg.

A kép létrehozásához szükséges fájl forráskódjában négy belső függvény végzi el a különböző feladatokat.
A "kep_ratesz()" függvény adott left/top pozicióba, %-os nagyítással vagy konkrét width/height méretben másol rá egy JPG/GIF/PNG-képet az új képre.
A következő Madi "szoveg_rovidit()" függvénye, mely adott karakterszámra rövidít le egysoros szöveget, mindig szóvégre, a végén "..." karakter-sorozattal.
A "szoveg_darabol()" függvény adott karakterszám figyelembe vételével, hosszú szöveget darabol fel sorokra, mindig szóvégre.
A "szoveg_rair()" függvény egy vagy több soros szöveget az adott left/top pozicióba, font-típussal, font-mérettel, font-színnel, árnyékkal vagy nélküle írja rá az eredeti képre.
A különböző szorzóval létrehozható képek esetében a bemeneti adatok a függvények meghívása előtt korrigálásra kerülnek, arányosítás céljából.


A "szoveg_rair( )" függvény paraméterei

($im, $kepfelirat, $alap_width, $szoveg_left, $szoveg_top, $font, $font_size, $max_karakter, $fszin, $aszin, $arnyek=false; $tobbsoros=false, $rovidit=false)
erőforrás hosszú szöveg $im, (számolt) ráírás bal felső koordináta Egyedi fontfájl megjelenített db font és árnyék színe true » van árnyék true » több-sor true » rövidít

A "kep_ratesz( )" függvény paraméterei

($im, $ratett_kep_fajl, $szazalek=true, $ratett_percent, $ratettkep_left, $ratettkep_top, $new_width, $new_height)
erőforrás képfájl eléréssel ha %-os méret » true %-os méret » érték rámásolás bal felső koordináta ha nem %-os méret » széles/magas

    

Az erőforrás-kép létrehozása "0.6-as szorzóval új ablakban.   Az erőforrás-kép létrehozása "0.8-ás szorzóval új ablakban.
Az erőforrás-kép létrehozása "1.0-ás szorzóval új ablakban.   Az erőforrás-kép létrehozása "1.1-ás szorzóval új ablakban.
Az erőforrás-kép létrehozása "1.2-es szorzóval új ablakban.

A látható erőforrás-kép szorzója: "0.6".

Tesztelve: Firefox-5.0, Opera-11.50, Chrome-13.0.782.107, Safari-5.1 és IE-6,7,8.