"ÜZENET" szerkesztő

Aktuális böngésző:

Vissza a PROG.HU Tesztek-re

  Az utóbbi időben kellet volna(fórum, vendégkönyv készítéshez) egy egyszerű "ÜZENETKÜLDŐ" egység, melyet csak be kell illeszteni egy adott oldalba. A prog.hu fórumon is több felhasználó tett fel kérdéseket "textarea szerkesztéssel" kapcsolatban, ezért elhatároztam készítek egy "ÜZENETKÜLDŐ" programot és közzé teszem tesztelés céljából.

  Az üzenetküldő blokk HTML, PHP és Javascript kódokból áll. Emiatt a demo fájl is *.php kiterjesztésű lett. Mivel így a teljes, működőképes forráskód nem tölthető le, ezért tömörítve itt a DEMO teljes állománya.

 


 
A működéssel kapcsolatban:
  1. Az üzenet az egyszerűség érdekében nem adatbázisba kerül, hanem szöveges fájlba és az előző mindig felülíródik.
  2. A fájlba küldést egy PHP-s ellenőrző/formázó rutin végzi (melyet külön fájlba helyeztem el) és a FORM elküldésekor hívódik meg.
  3. Az elküldött/mentett "ÜZENET" az elküldés után azonnal megjelenik az oldalon (PHP include"uzenet.txt" paranccsal).
  4. Az "üzenet-szerkesztőbe" az alap formázási lehetőségeken felül kurzor és törlés műveleteket, link és kép beillesztési lehetőséget, smile hozzáadása lehetőséget is beépítettem.
  5. A szerkesztő megismerése és kezdők könnyebb tájékozódása érdekében a szerkesztő ablak megnyitása után lehetőség van "egy mintaüzenet" betöltésére, majd az eredeti vagy módosított "mintaüzenet" elmentésére/megjelenítésére is.
  6. A szerkesztő ablak megnyitása az "Üzenet" linnkel történhet, az alaphelyzet beállítás pedig a "Kiindulási helyzet" linkkel.
Mindenkinek jó kísérletezést!
 


 
 Kiindulási helyzet 
User-2 Téma megnevezése Üzenet Dátum
Itt lesz majd a következő elmentett üzenet:


User-1 Téma megnevezése Üzenet Dátum
A DEMO háttérkép fixed pozicionált és mindig felveszi a böngésző ablak méretét.

Tesztelve:   Firefox3.6.13,  Opera11.01,  Chrome9.0.597.94 dev,  Safari5.0.3,  IE7-8

(Készült: 2010. November. 21.)