Egy bemutató, hogy mit lehet vizuálisan elérni CSS alapú designal. Válaszd ki bármelyik stíluslapot a listából, hogy betöltsd erre az oldalra.

Töltsd le a minta html és css állományokat.

Út a fevilágosodás felé

Egy sötét, kietlen út porában szétszórva hevernek régi böngészőspecifikus tag-ek roncsai, összeférhetetlen DOM -ok és nem működő CSS támogatások.

Pedig meg kell tisztítanunk elménket a múlt beidegződéseitől. A Web felvilágosodását elértük, hála olyan emberek faradhatatlan munkájának, mint a W3C, a WaSP és jelentősebb böngészők alkotói.

Most a css Zen kert meginvitál. Lazíts és meditálj a mesterek bölcs tanításain. Láss tisztán, mint egy megvilágosodott elme. Tanuld meg az egykor majd hagyományosnak számító technikákat új és felkavaró módon használni. Válj eggyé a webbel!

Miről is szól a tanítás?

Egyértelmű, hogy a grafikus művészeknek komolyan kell venniük a CSS - t. A Zen kert célja, hogy megmozgasson, megihlessen, és bátorítson a bekapcsolódásra. Kezdetnek, nézz meg egy párat a létező designok közül a mellékelt listából. Bármelyikre kattintva, betöltődik az új stíluslap de pontosan ugyanerre az oldalra. A kód változatlan marad, az egyetlen, ami megváltozik, az a külső .css. Ez komoly!

A CSS teljes és totális kontrollt nyújt a hipertext dokumentum kinézete fölött. Ez az egyetlen lehetőség, mindezt úgy bemutatni, hogy felkeltse az emberek érdeklődését, mert így lehet igazából felvillantani mire is képes, ha olyan emberek kezébe kerül, akik képesek lenyűgöző szerkezeteket összehozni. Egész mostanáig, a legtöbb példát cselező és buheráló szerkezetépítők és programozók mutatták be. A designerek még meg kell tegyék a magukét. Az eddigieken változtatni kell!

Részvételi javaslatok

Ha lehet, legyenek csak grafikusok. Módosítani fogod ezt az oldalt, úgyhogy elég jó CSS ismeretekre van szükség, de a példák elég jól vannak magyarázva, hogy még CSS -ben kezdők is használhassák azokat, kiindulópontként. Haladó tananyagokért és tippekért, kérlek, nézd meg a CSS forrásokat.

Ezt a stíluslapot úgy módosítod, ahogy óhajtod, de a HTML-t tilos. Ez talán ijesztőnek tűnhet, ha még sohasem dolgoztál így korábban, de csak kövesd a hivatkozásokat, hogy többet tanulj és használd a példákat útmutatóul.

Töltsd le a minta html és css állományokat és dolgozz helyben. Ha készen áll mesterműved (és kérlek, ne küldj el félkész munkát) töltsd fel a .css-t egy általad elérhető webszerverre. Küldj egy hivatkozást az állományról, és ha úgy döntünk, hogy felhasználjuk, leszedjük majd a társított képeket is. A végső beküldések a mi szeverünkre kerülnek.

Végkifejlet

Hogy miért is kapcsolódj be? Elismerésért, ihletért és egy forrásért, amire hivatkozhatunk mikor a CSS alapú design mellet érvelünk. Ez égetően szükséges, még mostanság is. Egyre több nagy oldal hozza meg a döntést, de még nem elegen. Egy nap ez a tárlat csak történelmi érdekesség lesz; de ez a nap még nem jött el.

Követelmények

Szeretnénk annyi CSS1-et látni, amennyit csak lehetséges. CSS2-t lehetőleg csak a széles körben támogatott elemeket. A css Zen kert működőképes, gyakorlatba ültethető CSS-ről szól és nem a legfrissebb technikai trükkökről, amit a Web közönségnek csak 2%-a láthat. Az egyetlen igazi követelmény, hogy a CSS-ed érvényes legyen.

Sajnos így designolva kiugranak a hibák a CSS különböző kivitelezéseiben. Különböző böngészők különbözőképpen jelenítenek meg néha teljesen érvényes CSS-t is, és őrjítő tud lenni, ha egy hibajavítás valamelyikhez újabb hibát szül egy másikban. Nézd meg a Források oldalt bővebb információkért néhány ismert hiba javításáról. A teljes böngésző kompatibilitás még mindig vágyálom és nem várjuk el, hogy pixelre tökéletes legyen a kódod minden egyes platformon. De teszteld le ahogy csak bírod. Ha a designod nem működik legalább IE5+/Win-al és Mozillával (a népesség több mint 90% által használva), valószínűleg nem fogjuk elfogadni.

Arra kérünk, eredeti művet küldj. Kérünk, tartsd figyelemben a szerzői jogokat. Korlátozd a kifogásolható tartalmat a minimumra; ízléses meztelenség elfogadható, a nyilvánvaló pornográfiát visszautasítjuk.

Ez egy tanuló gyakorlat és egy szemléltetés egyben. Megtarthatod a teljes szerzői jogokat a képekre, de arra kérünk, CSS-edet egy Creative Commons licensz alá helyezd, hasonlatosan ahhoz, ami ezen az oldalon is van, hogy mások is tanulhassanak a munkádból.

A sávszélesség a DreamFire Studios szívélyes adománya.