I'm Sorry... Sajnálom...

A "delphi program" nem tölthető le!
(átmeneti oldal hiba)

Bezár

I'm Sorry... Sajnálom...

A "css ötlet" nem tölthető le!
(átmeneti oldal hiba)

Bezár

I'm Sorry... Sajnálom...

A "php ötlet" nem tölthető le!
(átmeneti oldal hiba)

Bezár

Információk


Honlap infók:
Adatok
2006. 05. 21-től

Összes látogatás:

Mai látogatás:

Összes látogató:

Mai látogató:

Aktuális látogató:

Üdvözöllek!
(3.239.76.25)
« Előző »
« látogatásod: »
(2024/02/24 - 23:06)
Oldal módosítva:
2012. 10. 17. 12:07.
BuzsákProgramnyelvek, amelyekkel már foglakoztam

-----DBase(3)-----
Bár 1996-97-ben (47 évesen) mikor elkezdtem számítástechnikával megismerkedni - kisebb programokat is írtam példa-feladatként, tanulásként - sajnos mára e témakörben csak annyi ismeretem van amennyi az iskola elvégéséhez kellett és az is már "emlék kategória".

-----B.Pascal-----
Ezen témakörben már jóval több az ismeretem, mivel ez alapozta meg a "Delphi szeretetet". Azonban ma már gondolataimban az ismeretanyag összemosódik a Delphi tanulása során tanult, keresett ismeretekkel, a kettőt egyként kezelem. Csak ritkán veszem elő a tankönyvet, esetleg egy-egy függvény keresése céljából ha a delphi help-jében nem akadok rá a megoldásra.

-----Visual Basic(5)-----
Visual Basic-ből csak annyi ismeretem van amennyi az "Excel táblázat" cicomázásához, egy-egy eljárás megértéséhez vagy egy adott megoldás delphi-be történő átültetéséhez feltétlen szükséges. Valószínü, hogy a munkahelyi "excel-használat" megszünésével ez is egyre ritkább lesz.

-----B.Delphi(3-6)-----
- Ez az a terület amely kitöltötte eddig a szabadidőmet, kiváncsiságomat, alkotóvágyamat sok egyéb az életben szükséges feladat mellett. Természetesen ezt sem űzöm "PROFI" szinten, csak úgy "AMATŐR-MÓDON".
- Jó pár évig Delphi 3 keretrendszerben próbálkoztam, kisérleteztem - majd a Delphi 6 megjelenésekor, annak megvásárlása után - ezen új felületen folytattam. Mivel abban az időben még álmodni se mertem internet-elérésről, így a delphi internet-programozási lehetőségeivel egyáltalán nem foglalkoztam, nem is nagyon érdekelt.
- Elég feladat volt az operációs rendszerek gyors változását követni, miközben próbáltam a Linux ismereteket is elsajátítani, mely a legnehezebb volt számomra az évek alatt mélyen az ember énjébe beívódó MS-ragály hatása miatt.

-----Internet-----
(html, php, javascript, css, flash...)

- No ez egy kicsit már "újkori" területnek számít az életemben, azaz a szabadidő eltöltésének módjában.
- 2006. Áprilisában a fiam hosszantartó macerálásának hatására beköttettem egy mikrohullámu internet-elérési rendszert. Azóta a többi terület átmenetileg "elfelejtve" a kihívás nagysága, összetettsége és egy saját oldal elkészítésének okán.
- Az elhatározás idején még nem láttam, hogy mekkora fába vágtam a fejszémet. Később azonban rájöttem, hogy milyen összetett lesz a feladat ha nem egy szolgáktató kész keretprogramját akarom adatokkal feltölteni, hanem saját magam akarom a teljes feladatot megoldani és valami egyénit létrehozni.
- Sorba jelentkeztek a feladatok: program-nyelvek megismerése, folyamatos keresés az interneten az elképzelések és problémák megoldásának céljából, és mivel - A PÉNZ A LEGKEVESEBB - megfelelő felhasználói "szabad programok" megtalálása.

-----Szumma-szummárum-----
- Ma már tudom, látom mennyi mindent kellene tudni ahhoz, hogy elmondhassam magamról - tudok programozni egy adott program nyelven - és nem csak kontár vagy amatőr vagyok.
- Ebből következik számomra, hogy továbbra is marad egy-egy általam kítűzött cél megvalósítása esetén: keresés az interneten, a talált megoldások megértése, a megszerzett ismeret felhasználása az oldal szerkesztése és bővítése céljából.
- Mivel öt hónap után összeállt egy egyszintű lenyitható menüvel működő felület, következik a tartalom folyamatos létrehozása, feltöltése és egyéni stílussal ellátása, valamint sok minden más ami menet közben az ismeretek bővüléséből adódik.

xhtml   css   cc  

Reklámok