I'm Sorry... Sajnálom...

A "delphi program" nem tölthető le!
(átmeneti oldal hiba)

Bezár

I'm Sorry... Sajnálom...

A "css ötlet" nem tölthető le!
(átmeneti oldal hiba)

Bezár

I'm Sorry... Sajnálom...

A "php ötlet" nem tölthető le!
(átmeneti oldal hiba)

Bezár

Információk


Honlap infók:
Adatok
2006. 05. 21-től

Összes látogatás:

Mai látogatás:

Összes látogató:

Mai látogató:

Aktuális látogató:

Üdvözöllek!
(3.238.71.155)
« Előző »
« látogatásod: »
(2024/04/18 - 12:22)
Oldal módosítva:
2012. 10. 17. 12:07.
Buzsák
Egy idő után eljutottam odáig az oldal szerkesztése és folyamatos bővítése során, hogy természetes lett a "CSS"-vel történő formázás. Ekkor merült fel bennem a css-fájlok ellenőrzésének és formázásának gyorsabbá tétele valamilyen program segítségével. Hosszas keresgélés után akadtam rá egy css-forráskódot formázó és optimalizáló programra (CSS Formatter and Optimiser), a Florian Schmit által készített
CSSTidy-re.
A letöltés, kipróbálás és a működés megértése után elkezdtem egy kicsit változtatni, alakítani rajta, melynek eredménye
Online CSS Formázó
formában ki is próbálható. A próbálkozások előtt érdemes elolvasni az alább rövid ismertetőt.

Módosítások:

Első lépésként elkészítettem a magyar nyelvű kezelő felület és kisegítő szövegek fordítását ("online fordítóval"), melyet hozzáadtam az eredeti programhoz.

-----o-----

Második ütemben beépítettem annak lehetőségét, hogy a felhasználó lokális css-fájlt is tudjon betölteni a szövegmezőbe, ne csak vágólapról beillesztéssel. Amikor kikapcsolásra kerül ez a funkció, a szövegmezőben bent marad az utoljára betöltött css-fájl tartalma, és így lehetőség van szerkesztésre, kísérleti módosításokra is.

Figyelem: Ha van beírva hálózati elérésű css-fájl, akkor az kerül formázásra!

-----o-----

Harmadik módosításként lehetővé tettem a css-kódot tartalmazó szövegmező törlését arra az esetre, ha nem lokális fájl betöltés funkció van beállítva.

-----o-----

Negyedik változtatást a tömörítési mód kiválasztásánál hajtottam végre, újként került be az "Egyedi (sablon-fájl)" kiválasztás lehetősége. Ebben az üzemmódban lehetővé tettem négy egyedi sablon-fájl betöltését és használatát a kiválasztástól függően, mely sablonok egy-két érdekes megoldást reprezentálnak. Amennyiben ebből az üzemmódból közvetlen az "Egyedi (szerkesztett sablon)" üzemmódba történik az átváltás, akkor a szerkesztő ablakban megmarad az utoljára betöltött sablon kísérletezés céljából.

Az összes többi üzemmódban a szerkesztő ablak "ÜRES".

-----o-----

Mikorra a fenti változtatásokat elvégeztem és a próbákat jónak tartottam mind "localhost"-on mind "online"-on, kezdett 'kényelmetlenné' válni a "Beállítások" ablak állandó jelenléte. Ezért beépítettem a "Beállítások" elrejtésének lehetőségét is mivel a tapasztalatom szerint ritkán módosítottam az elején beállított paramétereken.

-----o-----

A másik, számomra 'kényelmetlen' jellemzője az eredeti megoldásnak a következő volt. Az üzeneteket és a formázott forráskódot megjelenítő ablak-részek vízszintesen sem függőlegesen nem voltak beállítva, így az oldal elég "hosszúra" nyúlt és eltorzult (pl: Legmagasabb tömörítési mód esetén) a formázás végrehajtás után. A fenti ok miatt mind a kettőt egy optimális szélességre és magasságra állítottam be, gördítő sáv megjelenítésével együtt.

-----o-----

Az eredeti programban, a formázott forráskódot megjelenítő ablak címkéjében megjelenő különböző információk után ott a "Másolás vágólapra" lehetősége is. Sajnos ez a funkció sem a FF-ben sem az OPERA-ban nem működik (ismert okok miatt), csak az IE-ben.
Ezért lecseréltem az itt lévő JS-kódot egy általam készítettre. Ez az új JS-kód egy felbukkanó ablakban kijelölve jeleníti meg a formázott forráskódot és innen egy "Ctrl-c" lenyomása után már mind a három általam próbált böngésző esetén bárhova beilleszthető a formázott forráskód.

-----o-----

Az eredeti programban szintén meglévő "Letöltés fájlba" funkció, az online kipróbálás lehetőségénél már letiltott és nem működik. Az eredeti megoldásban a kiszolgálón átmeneti fájlként történik a lementés, minden esetben az előző fájl felülírásával, melyet 2 óra elteltével töröl egy eljárás. Az átmeneti fájl a "href"-es megoldással megnyílik és ezután "Az oldal mentése" móddal az FF-nnél és OPERA-nál le is menthető a saját gépre. Ez azonban az IE-nél nem működik a "szokásos MS praktikák" miatt.
A következő "SK praktikát" alkalmaztam csak az IE-nek megoldásként:
Egy teljesen üres html-fájlban a "PHP" include eljárásával csak a szerveren lévő aktuális fájlt töltöm be, majd ezt a html-fájlt hívom meg a "href"-ben. Így már az IE is hajlandó megjeleníteni a css-fájlt, majd a lementés fájlba az előbbiekben leírt módon lehetséges a saját gépre.

-----o-----

A fent leírt módosításokon kívül több apró-cseprő változtatást is végre hajtottam, amelyek a könnyebb láthatóság, kezelhetőség érdekében történtek. Remélem, hogy a program sokaknak megnyeri tetszését, és még többen használhatónak tartják, azonban az érdem Florian Schmitz-et illeti és nem engem.

-----o-----
Várom az észrevételeket, javaslatokat az oldalamon található "Üzenetküldés" vagy "Vendégkönyv" felhasználásával.


- Ha valamit sikerül megvalósítanod amit elterveztél,
dölj hátra elégedetten egy pihenés erejéig, -
majd tespedés helyett keress egy új célt! -
(anonymus)


xhtml   css   cc  

Reklámok